Mijn doelen voor 2018


Begin 2017 schreef ik een blogpost waarin ik mijn doelen voor dat jaar stelde. In deze post ga ik je vertellen of ik ze ook allemaal gehaald heb (en ik kan alvast verklappen: nee, dat heb ik niet). Ook ga ik mijn doelen voor 2018 met je delen in deze blog. 

Mijn jaar in vogelvlucht

Het jaar 2017 was een spannend jaar voor mij. Ik begon met self-pubben. Binnenkort wil ik beginnen met een serie blogposts over mijn self-pub avontuur en hoe het me is bevallen. Hopelijk kan ik andere schrijvers inspireren dit ook te proberen. Maar goed, terug naar 2017. Ik publiceerde de serie In je dromen en de serie Verliefd! Verloofd!? Getrouwd?. Ook schreef ik een nieuw verhaal dat waarschijnlijk eind januari of anders uiterlijk halverwege februari zal verschijnen. 
Op self-pub gebied was het een super jaar! Het ging beter dan ik ooit heb durven dromen en ik hoop dat deze lijn zich doorzet in het nieuwe jaar :).

Doelen 2017

In mijn blogpost van een jaar geleden stelde ik mij de volgende doelen:

Website verbeteren

Ik heb mijn website in de loop van het jaar wel iets aangepast. Ik ben niet overgestapt naar Wordpress. Misschien in de toekomst. Voor nu heb ik daar geen haast mee en richt ik mij liever op het schrijven van meer verhalen.

Nieuwsbrief

Dit doel heb ik niet gehaald. En ik ben ook niet van plan om dit als doel voor 2018 te stellen. Ooit komt het er wel, en ik geloof ook zeker dat het zinvol is, maar voorlopig ga ik er nog geen tijd aan besteden. Vijfduizend downloads Jaaaa!!! Dit aantal heb ik gehaald! Ik ben daar zelfs nog iets overheen gegaan. Heel erg blij met het resultaat. Nu moet ik erbij zeggen dat het scheelt dat ik Verliefd! gratis aanbied. Dit verhaal is dan ook verreweg het meest gedownload. En dat is fijn. Op deze manier kunnen een heleboel mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met mij en mijn schrijfstijl.

Overige verhalen

Het verhaal waarover ik het had in mijn blogpost heeft het levenslicht nog niet gezien. Maar daar gaat dit voorjaar verandering in komen.

Doelen 2018

In 2018 hoop ik een iets productiever jaar te hebben op schrijfgebied. Ik wil in ieder geval graag de nieuwe serie helemaal afschrijven. Deel 1 verschijnt eind januari (of halverwege februari). Ik hoop de volgende 2 delen in het voorjaar en het najaar te kunnen publiceren. Verder is er nog het verhaal waar ik het in mijn doelen voor 2017 over had. Dat verhaal is helaas vorig jaar niet meer verschenen, maar zal dit voorjaar wél verschijnen. 
Verder zullen in 2018 de paperbacks verschijnen van In je dromen en Verliefd! Verloofd!? Getrouwd?. Ik heb net vandaag de proefdruk besteld. Als alles goed is, zullen de paperback versies waarschijnlijk in maart op Bol.com verschijnen. Heel erg spannend dit! 
Ook ben ik van plan vaker te gaan bloggen over het schrijfproces en alles wat er komt kijken bij het self-pub proces in de hoop dat mensen er iets van kunnen leren en misschien zelf ook een poging gaan wagen. 
Qua downloads stelde ik mezelf vorig jaar als doel: vijfduizend downloads. Hierin ben ik met vlag en wimpel geslaagd tot mijn grote genoegen. Voor volgend jaar wil ik de lat iets hoger leggen, namelijk tienduizend downloads. Slik. Dat klinkt heel erg veel. Maar wat zou dat een fantastisch aantal zijn om te halen! 
Concreet zijn mijn doelen voor 2018:
  • Afschrijven van de nieuwe serie waarvan deel 1 klaar is;
  • Deze volledig nieuwe serie publiceren in 2018;
  • Publiceren van een losstaand romantisch verhaal met een licht erotisch tintje in het voorjaar;
  • Paperbackversies van In je dromen en Verliefd, Verloofd, Getrouwd realiseren;
  • Deze paperbackversies in de bibliotheken krijgen;
  • Meer en regelmatiger bloggen (minimaal een keer per maand);
  • Tienduizend downloads van mijn totaal aantal e-books behalen. 

Zal het me lukken om al deze doelen te behalen? Waarschijnlijk niet. Maar dat geeft niets. Het is goed om doelen te stellen, maar het is ook goed om je plannen eventueel tussentijds bij te sturen. Uiteraard ga ik wel mijn stinkende best doen om mijn doelen te halen :).


Liefs,
Rose